Laatste nieuws

Einde Tukker Cup ...

Aankomend seizoen zullen we helaas wederom geen Tukker Cup organiseren. Ook hebben we als organisatie besloten om de stekker uit het toernooi te trekken. Reden hiervoor is het gebrek aan interesse vanuit de deelnemers, maar ook heeft het coronavirus ons niet geholpen.

Vanaf medio 2016 zijn we gestart met de voorbereiding en organisatie van de Tukker Cup. In maart 2017 mochten we dan ook trots naar buiten brengen dat ons toernooi voor de eerste editie het maximale aantal inschrijvingen heeft gehaald. De eerste loting volgde in het Heracles Almelo stadion met speciale gasten als Fardau Wagenaar, Jan Vennegoor of Hesselink en Bas Nijhuis welke de loting mochten voltrekken, dit allemaal gepresenteerd door Gijs Eijsink. De eerste editie 2017-2018 verliep uiteindelijk soepel met DETO Twenterand als eerste winnaar van de Tukker Cup.

DETO Twenterand had nog meer net de schaal getoond of we konden alweer bekend maken dat de 2e editie qua inschrijvingen ook vol zat. Niet alleen 32 Heren teams, ook 16 Dames teams gingen voor het eerst meedoen. 48 teams, wie had dat gedacht? In het stadion van FC Twente volgde de loting o.a. met Eddy Achterberg, Mark Tuinte (namens onze hoofdsponsor), Evert Bleuming en Arnold Bruggink. Speciale aandacht ging deze avond naar het oorspronkelijke doel van de Tukker Cup:

Het overhandigen van 1000,- aan het KWF Kankerbestrijding!

We waren met z’n allen super trots dat we tijdens de eerste editie dit bedrag hebben opgehaald. Ook deze editie verliep goed met wederom DETO als winnaar bij de heren. Bij de dames verdeelden FC Berghuizen en de Tukkers de eerste prijs.

Editie nummer 3 (2019-2020) begon zoals de andere edities ook begonnen. Het toernooi groeide en de wens was er vanuit deelnemers om in het volgende seizoen er een JO15 categorie aan toe te voegen. Het toernooi liep op rolletjes… Echter werden we in februari 2020 geconfronteerd met de Corona pandemie, waardoor we deze editie hebben moeten annuleren.

Om de 4e editie te kunnen starten waren we sterk afhankelijk van het virus en waren er nog heel veel dingen onzeker. We hoopten te kunnen starten (aangezien de vaccinatie campagne was begonnen), echter kwamen we erachter dat het leven was veranderd. Niet alle deelnemers schreven zich meer in o.a. door de onzekerheid van het virus, maar ook bijv. door de fysieke gesteldheid van de spelers/speelsters, waardoor we wederom een lastige keuze moesten maken om het toernooi een jaar uit te stellen.

Helaas zitten we op dit moment met hetzelfde probleem. De inschrijvingen lopen achter bij deelnemers en bij navraag zien we bij veel clubs meerdere blessuregevallen dan voor Corona. Clubs laten de Tukker Cup hierom dus schieten. Daarnaast zijn er bij de diverse leden van de organisatie ook persoonlijke ontwikkelingen geweest de afgelopen jaren tijdens corona, waardoor wij niet meer 100% dit toernooi kunnen organiseren. Iets wat vereist is en wat deelnemers ook verdienen.

We hebben dan ons best gedaan om opvolgers en vrijwilligers te zoeken om het toernooi over te nemen, maar we zijn daar helaas niet in geslaagd, waardoor we de beslissing hebben moeten nemen om met het toernooi te stoppen (Mocht er alsnog een vereniging in Twente zijn, wie denkt: 'Dit toernooi past erg goed bij ons en wij willen de organisatie hierin overnemen', is dit uiteraard bespreekbaar).

Hoe jammer de beslissing ook is, we kijken als organisatie met een bijzonder trots gevoel terug op het toernooi zelf, de gift aan het KWF en hoe enthousiast de deelnemers, maar ook de partners en sponsoren zijn omgegaan met de Tukker Cup.

Als laatste, willen wij iedereen ontzettend bedanken voor de steun aan het toernooi. Deelnemers, sponsoren, partners en vrijwilligers. Met in het bijzonder onze hoofdsponsor TCPM Advies- en ingenieursbureau. Zonder jullie was dit allemaal niet gelukt en had de Tukker Cup nooit kunnen bestaan. Top!

Sportieve groet,

Namens de organisatie, Thijs Assink

Voorzitter Tukker Cup

Zoeken