Laatste nieuws

Voorbeschouwing speelronde 3

De maand december is begonnen en dat is de maand voor de laatste speelronde in de poule van de TCPM Tukker Cup bij de Heren. Een spannende maand, aangezien er nog maar enkele elftallen zeker zijn van een plek bij de laatste 16 in deze categorie. De dames spelen hun laatste speelronde op 22 januari. Hoe staat het ervoor in de diverse poules, wie eindigt als poulewinnaar en is na de winterstop verzekerd van een thuiswedstrijd in de knock-out fase?

In Poule A kan het nog gek lopen. Koploper SDC ’12 heeft de eerste 2 wedstrijden gewonnen, maar is nog niet zeker van de volgende ronde. Vv Twenthe en vv Diepenheim volgen namelijk met 3 punten en delen hiermee de 2e plaats, al heeft de ploeg uit Goor een licht beter doelsaldo. In de laatste speelronde speelt SDC ’12 thuis tegen Twenthe en wanneer laatstgenoemde deze pot weet te winnen, kan het gek lopen! Want weet Diepenheim de laatste wedstrijd ook thuis tegen Achilles Enschede te winnen, staan er 3 ploegen op 6 punten en zal het op doelsaldo beslist gaan worden. Echter is Achilles Enschede met 0 punten uit 2 wedstrijden in theorie ook nog niet uitgeschakeld? Achilles zal dan wel de laatste wedstrijd met ruime cijfers moeten winnen en is dan ook afhankelijk van de wedstrijd tussen SDC ’12 en vv Twenthe.

Poule B is nog van alles mogelijk, aangezien gastheer WVV ’34 nog een wedstrijd van de 2e speelronde moet inhalen. Hierin krijgen ze dinsdag 11 december FC Aramea op bezoek. Wint WVV ’34 deze kan het de 3e speelronde thuis bepalen tegen HSC ’21 wie de poulewinnaar wordt. Echter heeft FC Aramea ook een goede ploeg en na de flinke nederlaag tegen HSC ’21, wil het zich zeker revancheren met een overwinning op WVV ’34. Winnen ze de laatste wedstrijd da n thuis tegen ASV ’57 en ze zetten een grote stap. Laatstgenoemde maakt ook zelfs nog kans om bij de laatste 2 te eindigen. Hierdoor moeten ze de laatste wedstrijd ruim winnen van FC Aramea en moeten de uitslagen op de andere velden gunstig voor hun zijn.

Bij Poule C is de eerste overwinteraar al bekend. Quick ’20 heeft de eerste 2 wedstrijden gewonnen en door de resultaten op de andere velden, al zeker van de volgende ronde. De strijd om wie mee gaat na de winterstop, zal gaan tussen DOS ’37 en sc Markelo. DOS ’37 heeft hierin aan een punt genoeg, maar moet op bezoek bij het sterke Quick ’20. Markelo mag thuis aantreden tegen het al uitgeschakelde sv Delden, die als debutant dit toernooi zeker niet met 0 punten wil eindigen.

GVV Eilermark neemt in Poule D de leiding en heeft aan een gelijkspel voldoende om de volgende ronde te bereiken. Thuis ontvangen ze nummer 2 ATC ’65 die op 3 punten achterstand staat. Mochten de Hengeloërs winnen van Eilermark, zijn ze zelfs nog niet zeker van de volgende ronde. De andere wedstrijd in de poule gaat namelijk tussen AVC Heracles en Hector in Almelo. Wanneer AVC Heracles de wedstrijd weet te winnen is het nog maar afwachten wie gaat overwinteren. Zelfs bij winst van Hector, kan het maar zo zijn dat het team uit Goor gaat overwinteren. In theorie is zelfs dat mogelijk, maar dan moet alles wel heel gunstig vallen.

In Poule E is Excelsior ’31 al verzekerd van de volgende ronde voordat speelronde 3 is begonnen. In de 2e speelronde ging het niet vanzelf, maar er werd wel gewonnen van De Esch met 1-2. Hierdoor moet De Esch de laatste kans pakken om te overwinteren samen met UDI. Beide teams staan met 3 punten op een gedeelte 2e plek, echter heeft de Esch een beter doelsaldo en dus ook aan een gelijkspel voldoende om de volgende ronde te halen. Victoria ’28 mag in de laatste speelronde op bezoek bij Excelsior ’31 en ondanks dat Victoria ’28 al uitgeschakeld is, willen ze wel met een goed gevoel de winterstop ingaan en de TCPM Tukker Cup positief afsluiten.

Poule F heeft al een deelnemer die verzekerd is van de volgende ronde. Avanti Wilskracht wist de eerste 2 potjes te winnen en met 6 punten staan zij bovenaan in deze poule. In de laatste speelronde krijgt de koploper nummer 2 Bon Boys op bezoek, die 4 punten heeft verzameld. De Haaksbergenaren hebben voldoende aan een gelijkspel om ook na de winterstop nog mee te doen aan de TCPM Tukker Cup, maar Bon Boys wil uiteraard als poule winnaar te eindigen. Hierdoor moet gewonnen worden van het de ploeg uit Glanerbrug. TVO krijgt De Zweef op bezoek, alhoewel, op bezoek? De wedstrijd wordt bij de buren van TVO bij Hoeve Vooruit gespeeld. TVO heeft in theorie nog kans om voorbij Bon Boys te gaan, alleen zijn ze dan wel afhankelijk van het resultaat in Glanerbrug en moeten de TVO-ers een ruime overwinning boeken op de ploeg uit Nijverdal.

In Poule G krijgt de koploper uit de poule Barbaros nummer 2 LSV op bezoek. Het moet gek lopen wil de koploper de volgende ronde niet halen met al 6 punten op zak en met een doelsaldo van +10. Maar ja, ‘it aint over…’. In Enschede krijgt Drienerlo namelijk Sportclub Overdinkel op bezoek en laat laatstgenoemde net zoals LSV ook 3 punten hebben. Bij winst in Enschede op Drienerlo en wanneer LSV weet te winnen van Barbaros, hebben we 3 ploegen met 6 punten. En dan wordt de poule op doelsaldo beslist en kan er zomaar een verassende nummer 1 uitkomen.

De winnaar Poule H is reeds bekend, doordat de laatste poulewedstrijd tussen kvv Losser en DETO reeds gespeeld is. De winnaar van vorig jaar Deto wist de clash te winnen en zich hierdoor te verzekeren van de volgende ronde en een eerste plek op de ranglijst. Hierdoor spelen ze de volgende ronde tegen de nummer 2 van Poule G. Losser heeft ondanks dat de andere wedstrijd nog gespeeld moet worden, niet voldoende aan de 3 punten die ze al verzameld hadden. De laatste ticket voor de volgende ronde zal gaan tussen Bentelo en GFC Goor in Bentelo! De ploeg uit Goor is favoriet voor deze laatste wedstrijd. Niet alleen spelen ze een klasse hoger, maar hebben ze ook voldoende aan een gelijkspel om te overwinteren. Toch is Bentelo een ploeg die niet onderschat moet worden. Met een nieuwe lichting in het 1e elftal gaat het in de competitie prima en hebben ze in de eerste speelronde DETO op een gelijkspel weten te houden.

Vlak voor de kerst zullen we weten welke ploegen we allemaal na de winterstop tegen zullen komen. Namens de organisatie, alle ploegen veel succes en maak er mooie/sportieve wedstrijden van.

Klik hier voor het complete programma incl. data/tijden.

Zoeken