Laatste nieuws

Aankomend seizoen zullen we helaas wederom geen Tukker Cup organiseren. Ook hebben we als organisatie besloten om de stekker uit het toernooi te trekken. Reden hiervoor is het gebrek aan interesse vanuit de deelnemers, maar ook heeft het coronavirus ons niet geholpen.

Sluiting inschrijving 30 september - Speeldata bekend

Sportvrienden,

Door Corona zijn we dit seizoen later gestart met de inschrijving van de TCPM Tukker Cup, waardoor wij als organisatie hebben besloten om deze pas te sluiten op 30 september of totdat het deelnemersveld voor dit seizoen (16 stuks) vol zit. Dit wil dus zeggen dat er nog 5 plaatsen vrij zijn. Wacht dus niet te lang en schrijf je in via www.tukker-cup.nl!

Weer een TCPM Tukker Cup a.s. seizoen!

Beste voetballiefhebber,

Na 2 vervelende 'Corona' jaren lijkt het erop dat we weer zonder problemen a.s. seizoen normaal kunnen (uit)voetballen. Nu de meeste personen zijn gevaccineerd, lijkt ons land het Corona-virus onder controle te hebben en dit heeft ons dan ook doen besluiten om volgend seizoen weer een TCPM Tukker Cup te organiseren, waardoor we de inschrijving wederom hebben geopend.

Echter doen we als organisatie wel een stap terug en organiseren we dit jaar alleen een Heren-categorie met minimaal 16 en maximaal 32 deelnemers. Dit heeft als reden dat wij vrij laat tot dit besluit zijn gekomen (uiteraard in overleg met enkele deelnemers) en diverse teams al met de voorbereiding voor volgend seizoen bezig zijn. Het dan ook nog organiseren van een Dames en JO15 categorie komt hierdoor simpelweg te laat en hiermee zouden wij de teams als organisatie te kort doen.

Wij hopen dan ook (ondanks de korte periode) op een vol deelnemersveld zodat we met z'n allen de TCPM Tukker Cup weer op de kaart kunnen zetten en zien jullie inschrijvingen dan ook graag tegemoet.

Als laatste wil ik jullie namens de organisatie van de TCPM Tukker Cup alvast een fijne vakantie toewensen en voor diegene in de nacompetitie, heel veel succes gewenst.

Sportieve groet,

Thijs Assink

Voorzitter TCPM Tukker Cup

 

Geen TCPM Tukker Cup dit seizoen!

Beste voetballiefhebber,

Begin april hebben wij de inschrijving voor de TCPM Tukker Cup weer geopend nadat de vaccinatiecampagne enkele maanden was begonnen in ons land. Hiermee hoopten we met z'n allen meer lucht en vrijheid te krijgen en misschien nog wel één van de belangrijkste dingen: 'weer te kunnen voetballen'.

Echter zien we na deze periode van 4 maand de aantallen wat betreft inschrijvingen tegenvallen. Normaal gesproken hebben we altijd volle bak bij de heren (32 teams), maar dit jaar kwamen we net op de helft. Wij hebben als organisatie onderzocht hoe dit komt en hierdoor helaas wederom het besluit moeten nemen om dit seizoen geen TCPM Tukker Cup te organiseren. Dit heeft te maken met de volgende redenen:

Inschrijvingen

Zoals gezegd is het aantal inschrijvingen bij alle categorieën minimaal. Dit heeft alles te maken met de onzekerheid rondom de pandemie welke ons land, ondanks de vaccinatiecampagne, nog steeds in z'n greep heeft. Ja, de beker en competitie zullen straks wel weer starten, maar wat is de status van het land op dat moment? Mogen we gewoon vrij voetballen tegen teams uit andere dorpen/steden? Of zitten we straks in een nieuwe golf waardoor bijv. publiek niet welkom is? Wordt het seizoen straks weer uitgesteld en/of geannuleerd? Dit zijn allemaal vragen waardoor diverse clubs de situatie eerst willen aankijken en dan kiezen voor de TCPM Tukker Cup, om deze even voorbij te laten gaan.

Onzekerheid voor organisatie

Naast bovenstaande situaties zitten wij als organisatie ook met andere punten rondom het toernooi. Ja, met 16 inschrijvingen kunnen we een toernooi organiseren, maar hoe gaat het als een speler straks Corona oploopt rondom de zondag/dinsdag. Er bestaat een kans dat een team (net zoals vorig jaar tijdens de TCPM Tukker Cup) in quarantaine moet, waardoor (competitie)wedstrijden verplaatst moeten worden. Dit kan het programma in gevaar brengen, waardoor de kans ook groter wordt dat teams zich zullen gaan terugtrekken tijdens het toernooi. Daarnaast wordt het speelprogramma van te voren gepland i.o.m. de scheidsrechtersvereniging SHO. Één wedstrijd verzetten is geen probleem, maar de kans bestaat dat dit dus i.c.m. competitiewedstrijden, meerdere wedstrijden worden.

Fysieke gesteldheid spelers

Ook denken we, aangezien we zelf voetballers zijn (geweest) na over fysieke gesteldheid van de spelers. Vergeet niet dat we eigenlijk al anderhalf jaar voor een langere periode niet op het maximale niveau hebben gespeeld. Na overleg met diverse fysio's verwachten zij zeker meer klachten en blessures.

Uitstel

Door bovenstaande redenen staan wij er niet 100% achter om de TCPM Tukker Cup te organiseren en voor nu de ontwikkelingen rondom de pandemie en de normale competities volgen. Het geeft ons wel de gelegenheid om ons nu alvast maximaal in te zetten voor het seizoen 2022-2023 om de 5e editie van de TCPM Tukker Cup te organiseren. Alle ingeschreven deelnemers hebben inmiddels per e-mail bericht ontvangen. Eind van het jaar zullen we de inschrijving voor volgend seizoen opnieuw openen.

Zelf vonden we dit een zeer moeilijk en spijtig besluit, maar we hopen op jullie begrip. Rest mij niets anders om jullie nog een fijne vakantie te wensen en succes tijdens de beker en competitie a.s. seizoen.

Namens de organisatie een sportieve groet,

Thijs Assink

Voorzitter TCPM Tukker Cup

 

Inschrijving voor het nieuwe seizoen geopend

Eindelijk weer nieuws vanuit de TCPM Tukker Cup organisatie. Uiteraard is dat niet zo heel gek, want na de teleurstelling van het annuleren (voor de 2e keer) van ons toernooi, konden wij niets anders dan afwachten en bekijken op afstand hoe deze pandemie zich ontwikkelt.

We kunnen met z’n allen niet meer wachten tot we op het veld mogen staan en gelukkig, doordat we onlangs zijn begonnen met vaccineren, schijnt er weer licht aan de tunnel. We moeten nog heel even geduld hebben…

Zoeken