DETO TWENTERAND SLUIT 2017 AF MET WINST OP BON BOYS IN TUKKER CUP

Verslag DETO - Bon Boys door DETO Twenterand

DETO heeft het jaar 2017 afgesloten met een mooie 3-0 overwinning op Bon Boys. De ploeg uit Haaksbergen onder leiding van trainers Berthil ter Avest en Leon ten Voorde komt dit seizoen uit in de 2e klasse J. Na het kampioenschap van vorig seizoen in 3C, doet Bon Boys het momenteel dit seizoen een klasse hoger ook uitstekend. Bon Boys bezet de 3e plaats, dit is zeker geen toeval want ook tegen DETO speelde Bon Boys een uitstekende wedstrijd. In een mooie open wedstrijd tussen twee aanvallend ingestelde ploegen boekte DETO een verdiende overwinning.

DETO kreeg in de eerste vijf minuten twee dotten van kansen om op voorsprong te komen, maar een inzet van Kevin Peppels van dichtbij en een kopbal van Frank Smit brachten niet het gehoopte succes. Na een schot van Kevin Aman langs de kruising was het de beurt aan de gasten, maar ook Bon Boys wist een aantal prachtkansen niet te verzilveren.

In de 25e minuut brak DETO de score dan toch open, een prachtpass van Kevin Aman bracht Frank Smit in stelling, diens schot vloog via de binnenkant paal binnen : 1-0.

Direct na rust verdubbelde Frank Smit de score door raak te schieten na goed storend werk van Qays Shayesteh : 2-0. Coplan Soumaoro had even later pech, dat zijn aangesneden vrije trap rakelings langs de kruising vloog. Vervolgens stierven een paar mooie DETO aanvallen in schoonheid, doordat er niet op doel geschoten werd in kansrijke positie.

In de slotfase miste Bon Boys een opgelegde kans, na een mooi uitgespeelde aanval belandde de bal naast het doel.

Kort voor tijd vond Frank Smit de goed vrijgelopen Kevin Peppels, die vervolgens simpel afrondde en schoot DETO zo naar een 3-0 overwinning tegen een sterk Bon Boys.

Door deze verdiende overwinning werd DETO poulewinnaar en plaatste het zich samen met Bon Boys voor de KO fase van de Tukker Cup.

10 januari 2018 zal er geloot worden voor de KO fase. Mogelijke tegenstanders voor DETO zijn dan : Gvv Eilermark , Avanti Wilskracht, Saasveldia of De Zweef / Excelsior’31.

Programma Tukker Cup.

De 1/8 finale wordt gespeeld op 6 februari.

De 1/4 finale wordt gespeeld op 24 februari.

De Eerste halve finale wordt gespeeld op 24 april.

De Tweede halve finale wordt gespeeld op 1 mei.

De wedstrijd om de 3e plaats wordt gespeeld op 23 juni.

De finale wordt gespeeld op 23 juni.

Wedstrijd gegeven DETO Twenterand – Bon. Boys.

Score verloop

25e min. 1-0 Frank Smit.

49e min. 2-0 Frank Smit.

88e min. 3-0 Kevin Peppels.

Gele Kaarten: Erik Makkink en Martijn Schuur (Bon. Boys).

Rode Kaarten: Geen.

Scheidsrechter. Dhr. R. Meilink.

Assistent-scheidsrechters: Dhr. R. Harmelink (DETO) en Dhr. J. Wossink (Bon. Boys)

Toeschouwers: 80.

Opstelling DETO

Leon Prinsen, Sven Smits (63. Mark Koetsier), Rene Nijhof, Coplan Soumaoro, Frank Smit, Qays Shayesteh, Kevin Aman, Tom Koppelman (84. Maarten Booijink),Wybe Kram©, John Fraterman (74. Lesley Nahrwold), Kevin Peppels.

Opstelling Bon. Boys.

Stefan Busschers, Rogier Noordman, Martijn Schuur (Dave Visser), Niels Rupert, Dani Bultman (Jeffrey Zijlstra), Wessel Witbreuk, Martijn Richters (Mick Beusenberg), Milan Bultman©, Tayfun Hazir, Coen Seyger, Erik Makkink.