Bon Boys verkoopt zich goed bij DETO

Wedstrijdverslag DETO - vv Bon Boys door Bon Boys

Soms zeggen cijfers niet het hele verhaal. Bon Boys ging dinsdag in de laatste groepswedstrijd van de Tukker Cup met 3-0 onderuit bij het roemruchte DETO, maar die statistieken vertelden niet helemaal het wedstrijdverloop. Het was niet voor niets dat Bon Boys na afloop de complimenten kreeg van de spelers en begeleiding van de Vriezenveners. Het applaus was voor de bezoekers, de zege ging naar de thuisploeg.

De ploeg van Berthil ter Avest, die speelde zonder de licht geblesseerde aanvoerder Gerben Jacobs en Stein Vrieze, verkocht zich prima in het duel met de kampioenskandidaat uit de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. In de eerste helft was Bon Boys zelfs voetballend de betere, maar de ploeg vergat zich ondanks een vijftal goede kansen te belonen. DETO begon goed, en kreeg aan de hand van de sterke buitenspeler Kevin Aman binnen vijf minuten ook twee uitstekende mogelijkheden, maar daarna gooide Bon Boys de schroom van zich af. De ploeg verstopte zich niet en durfde tegen deze sterke tegenstander hoog druk te zetten, waardoor de spelers van DETO constant werden opgejaagd. Maar ook aan de bal speelde Bon Boys prima. Er was veel beweging op het middenveld, de bal ging rond en voorin was er constant dreiging. Zo schoot Tayfun Hazir van dichtbij op de onderkant van de lat. Maar de kracht van ploegen als DETO is de individuele kwaliteit. Dat soort teams hebben spelers in huis, die zomaar kunnen toeslaan en dat gebeurde halverwege de eerste helft ook toen Frank Smit van afstand uithaalde: 1-0. Bon Boys zette die tegenvaller snel weg en creeerde zich tot aan de rust nog enkele zeer goede kansen. Maar de beloning voor het veldpspel bleef uit.

Al snel in de tweede helft was de wedstrijd beslist toen DETO goed druk zette en profiteerde van een fout in de opbouw bij Bon Boys: 2-0. Een onopettendheid en het is kassa, ziehier het verschil tussen de eerste en tweede klasse. Hoewel Bon Boys zich ook na de pauze goed verweerde, namen gaandeweg de wedstrijd de krachten af. Logisch, want dit soort tegenstanders dwingen je tot het uitsterste. Het niveau van de eerste helft werd na de pauze ook niet meer aangetikt, maar de ploeg zakte nooit ver weg en had ook zeker een goal verdiend. Helaas viel die een minuut voor tijd aan de andere kant (3-0), waardoor het alsnog leek alsof Bon Boys een kansloze wedstrijd had gespeeld. Maar zo was het zeker niet. Het was in Vriezenveen een hoogst interessante wedstrijd, tussen de twee beste teams uit de groep, die zoals verwacht mocht worden ook doorgaan in de Tukker Cup.

Wat voor Bon Boys resteerde was het prettige gevoel dat het op goede dagen uitstekende eftallen als DETO partij kan bieden. Het is een mooi houvast op weg naar 2018.

Opstelling Bon Boys: Stefan Busschers; Coen Seyger, Rogier Noordman, Martijn Schuur (55. Dave Vischer), Niels Rupert; Milan Bultman, Dani Bultman (60.Mick Beusenberg), Erik Makkink; Martijn Richters (60.Jeffrey Zijlstra), Tayfun Hazir, Wessel Witbreuk.